Bij de thuiswedstrijden is het belangrijk om de wedstrijden soepel te laten verlopen. Vandaar dat  er van de teams die de eerste ronde spelen wordt verwacht dat zij de velden opbouwen. De teams die de laatste ronde spelen bouwen de velden weer af.

Let op: Bij jeugdteams is het handig als de ouders hier even bij helpen. De palen zijn vrij zwaar voor kinderen om zelf te tillen en te verplaatsen.

Wat er met opbouwen moet gebeuren?
• Doppen uit de grond halen met ‘plopper’ in de kast in het materiaalhok
• Palen in de grond
• Net ophangen. Om hiervoor de hoogte goed op te meten ligt er een meetlat op de kasten
• Wedstrijdformulieren voor die dag/avond klaarleggen op de tafel in de gang, deze liggen ook in de ‘kast’ en zijn al ingevuld

In de Nieuwe Bankrashal staan de vvAMstelveenkasten in het hok bij het middelste veld, meteen rechts tegen de muur.

In de middelste kast liggen de wedstrijdformulieren, clipboards, pennen, een plopper, een fluitje en een ballenpomp. In de ballenkar ligt ook nog een reserveplopper. De meetlat staat tussen de muur en de linkerkast.

Wat is de sleutelprocedure?
De sleutel van de kast (en ballenkar) is op te vragen bij de bar. Achter de bar, in de keuken hangt onze sleutel. Deze hangt aan een sleutelhanger met als afbeelding “Daffy Duck die als scheidsrechter een rode kaart trekt”. Deze sleutel kun je dus bij het barpersoneel ophalen. Daarna maak je het slot open én breng je de sleutel direct weer terug. Om het slot te sluiten heb je de sleutel niet nodig. Het slot wordt ook pas gesloten door het laatst spelende team.

Wat moet er gebeuren bij opruimen?
• Er op toezien dat de teams de velden netjes opruimen en achterlaten
• Kasten weer op slot
• Ballenkar op slot
• Wedstrijdformulieren op de tafel in de gang

Voor alle scheidsrechters: leg na de wedstrijd de ingevulde wedstrijdformulieren weer op de tafel, dan kunnen ze meegenomen worden en de uitslagen worden ingevoerd.