Workshop EnjoynDe Actie Enjoyn wil elk lid en de ouders van jeugdleden stimuleren om mee te helpen in het organiseren van onze club. Dat moet leiden tot meer spelplezier met technisch goed volleybal. Op woensdag 9 januari 2019 gaf Ine Klosters namens de Nederlandse Volleybal Bond Nevobo tijdens de eerste bijeenkomst in de Nieuwe Bankrashal een aantal handige tips. Daar bleef het echter niet bij: de ouders moesten zelf ook aan de bak!

Het begin
Want je moet met de Actie Enjoyn ergens beginnen en waarom niet bij het begin, dus bij de Mini's. Met die kinderen komt het wel goed, die zijn enthousiast en hebben enthousiaste trainers. Maar hoe zit het met de ouders/verzorgers? Sommige weten nauwelijks wat volleybal inhoudt. Veel ouders gaan mee naar de maandelijkse toernooidagen, maar weten niet precies wat ze dan kunnen bijdragen. Daarom organiseert AMVJ-Martinus een workshop volleybal voor ouders van mini's. Enthousiaste ouders die weten waar volleybal over gaat, zijn immers beter in staat de kinderen te begeleiden en dan komt het plezier vanzelf! De bijeenkomsten zijn telkens anders van opzet en bestaan zowel uit theorie als praktijkoefeningen.

De workshop van 9 januari
Eerst werd er geïnventariseerd welke aspecten de ouders graag behandeld willen zien. Het zal niet verbazen dat dit zaken zijn als: spelbegrippen, technische tips (en trucs), wat doe je tegen hangende kopjes, spelplezier, etc. Daarna begon Ine met mogelijkheden om de warming-up te doen, d.w.z. de ouders moesten zelf een warming-up doen met handhockey. De volgende stap was de service. Ook hieraan werd enthousiast meegedaan zoals de foto's laten zien. Meer foto's op onze Facebook pagina.Workshop Enjoyn

Vervolg
De volgende bijeenkomst is woensdag 16 januari weer van 5 tot half zeven. We zijn benieuwd of de deelnemers nog last van spierpijn hebben gehad ;-)
Bij voldoende belangstelling wordt er een vergelijkbare workshop georganiseerd. Ben je hierin geïnteresseerd, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en eventueel de naam van je kind.

Namens het Enjoyn-team,
Björn Ottenhof & Matthy HuijbersActie Enjoyn style=