Björn Ottenhof en Arjen Kreike zijn namens de vereniging aangesteld als vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Elk lid van AMVJ-Martinus en voor zover praktisch mogelijk, iedereen die helpt binnen onze vereniging, is ook lid van de Nevobo. Op de website van de Nevobo zijn gedragsregels opgesteld waar elk Nevobo lid zich aan dient te houden. Een voorbeeld daarvan is in de Nevobo Statuten en Reglement te vinden: "6. Reglement Ongewenst Gedrag. Indien er klachten zijn kunnen die met de Vertrouwenscontactpersoon besproken worden".

De VCP's zijn bij AMVJ-Martinus het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor iedereen binnen de organisatie: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders etc. De VCP kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten.