No events

Met nog enkele wedstrijden te gaan, beleven bijna alle seniorenteams van AMVJ-Martinus nog spannende tijden. Met uitzondering van H2 moeten alle teams nog flink aan de bak om zich te handhaven, resp. promotie/degradatie-wedstrijden te ontlopen. H3 heeft daarbij de grootste uitdaging.

D1 kon het pas geleden tegen het hoger geplaatste Albatros niet redden maar er werden belangrijke overwinningen geboekt op mede-degradatiekandidaten Spaarnestad en Move. Na de eerste competitiewedstrijden met 4-0 te hebben verloren, lijkt dit jonge team een overtuigende eindsprint in te zetten. Daarmee zou degradatie (plaatsen 11 en 12) of zelfs p/d-wedstrijden (plaats 10) kunnen worden ontlopen.

In de tweede klasse E is D2 met een flinke inhaalrace bezig. Er werd 3 keer op rij gewonnen. Moet wel het effect zijn van hun (inval)trainer. Met nog 4 wedstrijden te gaan, hebben ze alles in eigen hand om zelfs nog in de middenmoot te eindigen. De nummers 11 en 12 degraderen.

Het gepromoveerde D3 doet het redelijk goed in de tweede klasse D. Met nog 4 wedstrijden te gaan staan ze op een veilige, maar gedeelde 10de plaats met 1 wedstrijd minder gespeeld dan Spaarnestad. Met winst in de laatste 2 wedstrijden op teams die boven hun staan, is D3 in de winning mood. Dat zullen ze ook hard nodig hebben als ze hun laatste wedstrijden spelen tegen de huidige nummers 1, 3, 4 en 7.

In de eerste klasse heren B heeft H1 zich inmiddels zo goed als veilig gespeeld. Het beeld vertekent wat door een verschil in gespeelde wedstrijden, maar de uitgangspositie is gunstig. De nummer 10 in deze klasse speelt p/d-wedstrijden.

Bij H2 betreft de spanning vooral om voor de derde keer in 6 jaar tijd kampioen te worden in de derde klasse D. Daarvoor moeten ze nog één set winnen in 2 wedstrijden. Van de 2 kampioenskandidaten speelt H2 op 9 april, en de nummer twee al op 26 maart. Als H2 1 set wint of Spaarnestad 1 set verliest, is alles duidelijk voor ze elkaar treffen op 13 april.

In een bijna uitzichtloze situatie zit H3. De spelers profiteren (nog) niet van een behoorlijke trainingsopkomst en hard werken met een bezielende trainer. Gelukkig werd de laatste wedstrijd met 4-0 gewonnen (5 punten). Zulke overwinningen zijn ook nog nodig in de resterende 3 wedstrijden om de veilige 10de plaats te bereiken.

Kijk voor alle standen, uitslagen en programma op de competitie website van de Nevobo.

(Bijgewerkt t/m 25 april 2018).