za 12 jan 09:30 - 16:00
The Beach, Aalsmeer
za 09 mrt 10:00 - 15:00
Groenendael, Heemstede

Logo EnjoynNa de fusie van een paar jaar geleden zijn de verschillende structuren goed op elkaar aangepast en kunnen we gerust zeggen dat er een nieuwe vereniging aan het ontstaan is die de beste elementen van beide verenigingen in zich heeft. Nu is het tijd om door te pakken.
Deze mooie volleybalvereniging wordt momenteel gerund door een groep vrijwilligers. En die doen dat met veel passie en enthousiasme. Maar het is ook duidelijk dat er taken zijn die niet of niet voldoende kunnen worden uitgevoerd.

Gaat het dan zo slecht met de vereniging? Nou nee, maar zaken kunnen dus wel beter en dat zal weer bijdragen aan een toename van het plezier en hopelijk ook de prestaties.

Daarom hebben een paar oud-voorzitters van AMVJ en Martinus de handschoen opgepakt en hun hulp aangeboden aan het bestuur. Het doel is om te werken aan plannen en nog meer structuur en bovenal het helpen werven van vrijwilligers om daar uitvoering aan te geven.

Daarom zouden we leden en ouders van leden willen aansporen (Engels: enjoin) zich aan te sluiten (Engels: join) om meer plezier (Engels: joy) te maken door zaken beter te organiseren. KORTOM ACTIE ENJOYN!

Wat hebben we tot nu toe gedaan

In september is er al eens een lijstje met mogelijke actiepunten gemaakt. Dat was het vertrekpunt voor de werkgroep. Dat lijstje is gestructureerd en er zijn prioriteiten aan gegeven.
Daarnaast is er gekeken naar de sterktes en zwaktes van onze vereniging. Zoals gezegd, daar kwam uit naar voren dat er veel zaken al best goed gaan. Maar ook dat we nog zaken hebben om te verbeteren of zelfs kansen die we niet moeten laten liggen.

Wat gaat er gebeuren

Elders in deze nieuwsbrief worden jullie voorgesteld aan Frans Verweij, een derde oud-voorzitter die zijn bijdrage graag wil leveren. Hij zal samen met enkele andere leden die hun hulp hebben aangeboden, contact leggen met de leden en ouders van leden om samen te kijken hoe er invulling gegeven kan worden aan de taken die te doen zijn.
Daarnaast ligt er een concreet voorstel om op korte termijn een opstartcursus te laten geven aan (ouders van) leden van onze vereniging om de basisprincipes rond coachen en trainen onder de knie te krijgen.

Hoe nu verder

Wij hebben voor ogen dat we met de belangrijkste zaken ongeveer 6-12 maanden bezig zijn. Dan moeten de eerste resultaten zichtbaar zijn. Heel concreet komt dat erop neer dat we in elk geval dan meer vrijwilligers hebben en dat de meeste urgente taken worden opgepakt. Ondertussen wordt er gewerkt aan een plan om dat ook naar de verdere toekomst toe op een goede manier in te passen in de vereniging AMVJ-Martinus.

Wij hebben de eerste aanzet gegeven en gaan daar nog wel even mee door, maar we rekenen erop dat alle leden een steentje bijdragen aan onze vereniging.

Matthy Huijbers, Frans Verweij en Björn Ottenhof